Novoročné zámery

S Novým rokom sme sa inšpirovali, a radi by sme sa podelili o niekoľko osvedčených tipov, pre kvalitné stanovovanie zámerov na Nový rok. *Poznámka: Kľúčovým slovom, ktoré tu používame, je skôr zámer ako predsavzatie, pretože predsavzatie sa môže javiť trocha príkazovo a môže vytvoriť myslenie typu všetko alebo nič, zatiaľ, čo zámer si vyžaduje plánovanie a zároveň nám dáva väčšiu šancu uspieť (aj keď zídeme z cesty).

Pokiaľ ide o stanovenie zámerov na Nový rok, mnoho ľudí si stanovuje ciele v oblasti zdravia, wellness, stravovania, športu, finančných cieľov atď. – ktoré sú všetky úžasné... Avšak pri ich plánovaní je dôležité sa uistiť, že vychádzajú z autentického miesta v našich srdciach a mysliach.

Niekoľko tipov, ako úspešne stanoviť zámery do Nového roka:

  • Zapisujte si veci, meditujte o nich a hovorte ich nahlas. Pri kombinácii týchto 3 vecí, sa vo vzájomnej spojitosti vytvárajú silné fyzické a energetické vplyvy na podporu čohokoľvek, čo chcete pritiahnuť do svojej reality a/alebo manifestácie
  • Každý týždeň si zapíšte svoje zámery do kalendára a buďte realistickí vo svojich cieľoch – t. j. ak sa snažíte úplne prestať s cukrom, ale v súčasnosti ho konzumujete každý deň, budete potrebovať čas, aby ste sa tomuto novému cieľu prispôsobili, pretože vaše telo a mozog sú na ňom doslova závislé (toto do značnej miery platí pre akúkoľvek závislosť!). Začnite darovaním alebo vyhodením akýchkoľvek surovín, ktoré máte vo svojej špajzy, ako je spracovaný cukor, múka, chlieb, sóda, umelé sladidlá a „pochutiny“ vyrobené v laboratóriu. Potom môžete začať do vašej stravy v malých množstvách začleňovať celistvé potraviny, ako sú bobule, ovocie a med, keď/ak začnete túžiť po cukre. Rozhodnite sa pre stravu s vysokým obsahom zdravých tukov a vysokokvalitných bielkovín, ako sú avokádo, olivy, naklíčené orechy/semená a vajcia/mäso z pastvín (ak nie ste vegán), aby ste pomohli svojmu telu prispôsobiť sa tejto veľkej zmene. Neskôr si poďakujete!
  • Povedzte ostatným o svojich zámeroch/cieľoch a zistite, aké sú ich, aby ste sa mohli navzájom podporiť. Možno si raz za týždeň vyhraďte čas, kedy sa môžete všetci stretnúť osobne alebo telefonicky a porozprávať sa o tom, čo máte v úmysle dosiahnuť v nasledujúcom týždni a čo ste už dosiahli v tom uplynulom.
  • Buďte si vedomý toho “Prečo”, ktoré sa skrýva za vašimi zámermi – to pre nás vytvára víziu, na ktorú sa môžeme pozrieť, ak sa niekedy budeme cítiť na dne alebo bez inšpirácie.
  • Stanovte si zámery pre VÁS. Je známe, že my musíme byť tí, ktorí chcú niečo pre seba, aby sme to urobili alebo dostali. Bez ohľadu na to, koľko pomoci dostávame od iných ľudí, MY musíme byť hybnou silou našich cieľov a akčných plánov.
  • Vedzte a verte, že ste hodní dostať všetko, o čom ste schopní snívať. Až keď uvoľníme to, čo pre nás nie je určené, otvorí sa v našich životoch priestor pre príležitosti a hojnosť, ktoré sa tak môžu zosúladiť.
  • Dôverujte sebe a svojej schopnosti uspieť. Keď sa k Vám vkradnú myšlienky opičej mysle, dovoľte si cítiť čokoľvek, čo potrebujete cítiť a potom pokračujte vpred.
  • Zapíšte si zoznamy všetkého, čo musíte urobiť, aby ste ostali v súlade so svojimi zámery-- Kto/čo/kde/kedy/prečo/ako a dátumy, ktoré chcete dosiahnuť.
  • Buďte k sebe nežní a láskaví. Vedzte, že každý zažije neúspech, avšak zostaňte odhodlaní a pamätajte, prečo ste začali.
  • V prípade potreby požiadajte o pomoc, vedenie a inšpiráciu. Môže to mať rôzne podoby ako aj napr. počúvanie podcastov alebo sledovanie videí o predmetoch Vášho záujmu.

Vráťte sa k tomuto zoznamu, ak niekedy budete cítiť, že stagnujete, pokiaľ ide o stanovenie alebo dodržiavanie vašich novoročných zámerov. Radi by sme na sociálnych sieťach počuli niektoré z vašich zámerov na rok 2023 a, ako vám tieto tipy mohli pomôcť na ceste k nim :)

S láskou a vďačnosťou,

Sunvibe