Umenie uzemnenia a jeho výhody

Všimli ste si, že, keď strávite nejaký čas vonku, cítite sa pokojnejšie a uvoľnenejšie? Ak áno, vaše telo môže reagovať na účinky uzemnenia bez toho, aby ste o tom vôbec vedeli!

Uzemnenie, tiež nazývané "grounding/earthening" prináša veľké množstvo výhod, ktoré môžete získať chôdzou naboso, ležaním na zemi alebo ponárením sa vo vode. Nové vedecké výskumy odhalili, že priamy fyzický kontakt s elektrónmi na povrchu Zeme hrá zásadnú úlohu v celkovom zdraví a môže pomôcť pri: lepšom spánku, zmiernení zápalu, zvládaní bolesti, optimálnej cirkulácii, negatívnych účinkoch neprirodzených EMF, vyrovnávaní hladín kortizolu (stresového hormónu), zvyšovaní hladiny energie a zlepšení nálady.

S týmto povedané, mnohé faktory moderného životného štýlu nás oddelili od prirodzenej tendencie uzemniť sa a prerušili tak kontakt medzi nami a Zemou; čím vytvárajú množstvo zdravotných dôsledkov, ako sú chronické ochorenia, poruchy imunity a zápalové ochorenia. Niektoré z faktorov, ktoré zohrávajú v tomto odpojení úlohu, sú: gumené topánky namiesto tradičnej kože, spanie na nožičkových posteliach, (ktoré sú zvyčajne vyrobené zo syntetických materiálov) ďaleko od zeme a bývanie v budovách, ktoré nie sú priamo uzemnené so zemou.

Či už bývate v dome alebo vo vysokej bytovke, na juhu či na severe, vždy existujú spôsoby, ako sa uistiť, že sa každý deň dostatočne uzemníte.

Niektoré z našich obľúbených spôsobov uzemnenia sú:

  • Uzemnenie bosými nohami na Zemi - dokonca aj počas zimy! Prepracujte sa a vaše telo sa pomaly prispôsobí chladu. Terapia chladom je tiež mimoriadne dobrá pre naše zdravie a pomáha nám prispôsobiť sa stresu. Ako referenciu si nájdite „Wim Hof“ metódu a jej techniky!
  • Ležanie s bosými nohami na tráve v parku.
  • Skákanie do vody či bosá chôdza v potoku.
  • Nosenie tzv. barefoot topánok vonku; existuje už mnoho značiek, nájdete si ich online.. **Toto je obzvlášť dobré v chladných mesiacoch, kedy sa chôdzi na boso nevieme tak aktívne venovať.
  • Objímanie stromov.
  • Záhradkárčenie (ak bývate v meste alebo vo výškovej budove, izbové rastliny vám pomôžu spojiť sa s prírodou).
  • SUNGAZING (priamy pohľad do slnka LEN počas východu a západu slnka).
  • Ak nemáte podmienky uzemňovať sa spôsobmi vyššie, odporúčame vám uzemňovacie rohože, uzemňovacie prikrývky, uzemňovacie ponožky a pod. – všetky nájdete online.

Každodenné spojenie a uzemnenie so Zemou je len jedným z kľúčových aspektov zdravého života; no v kombinácii s dostatočným slnečným žiarením, dýchaním čistého vzduchu, pitím vody bohatej na minerály, konzumáciou výživnej plnohodnotnej stravy a vhodnou suplementáciou doplnkami zlepšujúcimi náladu ako napr. Liposomal Magnesium L-Threonate a Adrenal Super Tonic, ste pripravení na vitálny a dlhý život a kto by to nechcel?!

Označte nás vo svojich príbehoch a príspevkoch, v ktorých sa uzemňujete– radi by sme videli, akí ste kreatívni! Príjemné uzemňovanie!!!

S láskou a vďačnosťou,

Sunvibe

** Klinický výskum na tému uzemnovanie (Grounding/Earthing):
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3265077/