3 fázy detoxikácie

Žijeme vo svete plnom toxínov a znečisťujúcich látok vo vzduchu, ktorý dýchame, v potravinách, ktoré konzumujeme, vo vode, ktorú pijeme a vo výrobkoch každodennej spotreby v našich domovoch... ako, teda môžeme tieto toxíny z tela bezpečne a efektívne odstrániť?

Nuž, odpoveď na to leží v schopnosti nášho tela DETOXIKOVAŤ tieto toxíny, slovo, ktoré mnohí z nás už počuli; ale možno sa stále pýtame, ako to v našom tele presne funguje.

Proces detoxikácie človeka zahŕňa 3-fázový systém, ktorý naše telo používa na vylúčenie toxických látok z našich systémov, ktoré sú známe ako:

Fáza 1: Bioaktivácia
Fáza 2: Konjugácia (spájanie)
Fáza 3: Transportácia

Fáza 1 je prvou obrannou líniou tela proti toxínom – používa enzýmy na ochranu buniek pred poškodením: premenou škodlivých toxínov na menšie látky určené na ďalšiu detoxikáciu a rozpustením týchto toxínov vo vode, aby vstúpili do fázy 2.

Fáza 1:


  • spôsobuje oxidáciu škodlivých toxínov → rozkladá ich na menej škodlivé látky → vedie k vzniku voľných radikálov, (ktoré môžu poškodiť telo a DNA, ak nie sú odstránené a detoxikované telom).
  • je aktivovaná zlým spôsobom t.j. vonkajšími toxínmi, ako je kofeín, alkohol, výpary z farieb, steroidy, pesticídy, farmaceutické pilulky a kortizón, ale môže byť aktivovaný aj DOBRÝM spôsobom t.j. príjmom niektorých bylín, citrusov, vitamínu C, hlúbovej zeleniny a minerálov.

*Počas fázy 1 je dobré posilniť antioxidačnú aktivitu vodíkovými tabletami alebo zvýšiť úroveň antioxidantov ako vitamín C, polyfenoly a flavonoidy spolu s doplnením správnych dávok koenzýmu Q10, vitamínov A, C a E, selénu, medi, zinku a mangánu.

Fáza 2 je o konjugácii a využíva 6 rôznych ciest na odvádzanie vo vode rozpustných metabolitov fázy 1 von z tela cez žlč, moč a stolicu.

2. fáza:

  • vyžaduje síru (z hlúbovej zeleniny, cesnaku, mäsa, vaječných žĺtkov), aminokyseliny, vitamín B12, molybdén (stopový minerál v listovej zelenine a pečeni) a glutatión v lipozomálnej forme. Užitočné sú aj flavonoidy v ovocí, zelenine a bylinkách.
  • Fáza 2 detoxu pečene môže byť pomalá kvôli nedostatočnému príjmu vyššie uvedených živín v správnom množstve (ČO NIE JE DOBRÉ! Pretože metabolity fázy 1 je potrebné presunúť von.)
  • Príliš pomalý priebeh fázy 2 môže sprevádzať nespavosť, zahmlená myseľ, návaly tepla, rakovina, Parkinsonova choroba, chronická únava, lupus, imunitná dysfunkcia.

Fáza 3 je fázou transportu konjugátov fázy 2 buď do vašich obličiek pre ďaľšiu filtráciu a potom von z vášho tela cez močový mechúr/moč, ALEBO spolu s vašou žlčou do tenkého čreva, dole cez GI trakt na elimináciu stolicou.

* Fáza 3 vyžaduje dostatočnú hydratáciu pre elimináciu obličkami a močom a správnu funkciu GI systému – to znamená každodenné kakanie bez zápchy, malátnosti, riedkej stolice alebo hnačky.

S všetkým, čo bolo vyššie napísané, je dôležité, aby sme vyživovali naše bunky a telá správnymi živinami, ktoré sú potrebné na úspešné ukončenie všetkých 3 fáz detoxikačného procesu.

Medzi produktami značky Cymbiotika nájdete mnohé, ktoré pomáhajú pri detoxikácii a 2 najdôležitejšie sú:

  1. Bio-aktívne uhlie v lipozomálnej forme: aktívne uhlie sa ukázalo ako doplnok č. 1 pre všeobecnú detoxikáciu a je známe svojou schopnosťou viazať toxíny a bezpečne pomáhať telu pri ich vyplavovaní.
  2. Lipozomálny glutatión s PQQ a CoQ10 - lipozomálny glutatión zlepšuje detoxikáciu, trávenie, znižuje zápal atď. Okrem toho má táto formula tiež CoQ10 (rozhodujúci pre fázu 1).

Spolu s tým, SHILAJIT Živá Horská Živica, Lipozomálny D3 + K2 + CoQ10 a Lipozomálny B12 + B6 s kyselinou fulvovou, všetky zohrávajúce kľúčovú úlohu v procese detoxikácie. Tieto jedinečné receptúry sú precízne vyvinuté pre zvýšenie schopnosti tela zbaviť sa toxínov a sú v lipozomálnej forme pre optimálnu absorpciu.

Akonáhle pochopíme, ako detoxikačné fázy fungujú, môžeme optimalizovať naše rutiny, tak, aby sme podporovali tieto procesy a žili dlhý, živý a zdravý život!

S láskou a vďačnosťou,

Sunvibe